[ProjectSCZ-FIAM] SCZ roadmap

Raoul Teeuwen raoul.teeuwen at surfnet.nl
Mon Mar 5 10:32:50 CET 2018


Hi all.

Het stabiel krijgen van een 1ste versie van de SCZ heeft langer geduurd dan we vooraf dachten, maar vandaag doen we in de test-omgeving de laatste tests met wat we versie 0.1 noemen (je kunt discussiëren of we dat versie 1.0 zouden moeten noemen).

We verwachten dat we versie 0.1 morgen kunnen uitrollen in de pilotomgeving (https://comanage.pilot.scz.lab.surf.nl/registry/ ). We starten de werkzaamheden morgen om 09:00; we schatten in  dat de werkzaamheden een uur in beslag zullen nemen en de omgeving dan minder beschikbaar zal zijn. Dat is uiteraard als alles gaat zoals getest. We laten hier op de lijst weten wanneer we klaar zijn met de werkzaamheden. Excuses voor de late aankondiging.

Vanaf morgen werken we volgens de roadmap op https://wiki.surfnet.nl/display/SCZ/Roadmap .

Ondertussen zijn we met diverse pilot-partijen in verschillende fase van aansluiten van diensten.

In SCZ-versie 0.1 gebruiken we COmanage 3.0. Ondertussen is COmanage 3.1 kortgeleden opgeleverd en die gaat het SCZ team dus testen met het doel die versie op te nemen in de volgende release van de SCZ. Op https://spaces.internet2.edu/display/COmanage/COmanage+Product+Roadmap is te zien wat er in de verschillende versies van COmanage zit/is gepland.

De ervaringen die we (samen met de pilotpartijen) tot nu met COmanage hebben bespreken we met de developers van COmanage, en we horen dat in versie 3.2 al weer veel wordt verwerkt wat ook op onze ‘wish list’ staat. We verwachten de hoofdontwikkelaar van COmanage in mei een week op bezoek bij SURF, dus de lijntjes zijn lekker kort.

Zoals altijd geldt: als je vragen hebt, ergens op zit te wachten etc: laat het ons weten. Dat mag op deze lijst of naar mij persoonlijk.

Met vriendelijke groet,

Raoul Teeuwen

SURFnet | Productmanager Trust & Identity | Kantoren Hoog Overborch (Hoog Catharijne) | Moreelsepark 48 - 3511 EP Utrecht | tel:0887873496 | tel:+31641195989 | raoul.teeuwen at surfnet.nl<mailto:raoul.teeuwen at surfnet.nl> | www.surfnet.nl<http://www.surfnet.nl> | www.surf.nl/route<https://www.surf.nl/route>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://list.surfnet.nl/mailman/private/projectscz-fiam/attachments/20180305/480fc98f/attachment.html>


More information about the ProjectSCZ-FIAM mailing list