[ProjectSCZ-FIAM] Positief advies instellingsvertegenwoordigers SPA voor doorontwikkeling SCZ

Raoul Teeuwen raoul.teeuwen at surfnet.nl
Thu Jun 27 12:24:47 CEST 2019


Beste SCZ-pilot-deelnemer of -geïnteresseerde.

Dinsdag 25 juni j.l. is het ‘businessmodel 0.7’ (BM 0.7) voor SCZ in de SPA behandeld. De SPA heeft positief geadviseerd, we hebben daarmee groen licht gekregen om met SCZ door te gaan naar fase 1.0, waarbij we van SCZ een productiewaardige dienst maken.

De SURF Portfolio Adviescommissie (SPA) bestaat uit vertegenwoordigers van de verschillende sectoren (research, wo, umc, hbo, mbo). De rol van de SPA is om een advies te geven over de overgang naar een volgende fase in de dienstontwikkeling. BM 0.7 is de tweede stap van de drie stappen in de dienstontwikkelingsmethode zoals SURF die gebruikt.

Het advies van de SPA gaat naar de CSC-voorzitters (Coördinerend SURF Contactpersonen, die ook per sector zijn georganiseerd). Deze groep bekrachtigt het advies aan het SURF bestuur, die daarna formeel een besluit nemen. We zien geen reden waarom het besluit van het bestuur af zou wijken van het SPA-advies.

Een aantal pilot-partijen had vooraf hun vertegenwoordiger geïnformeerd over SCZ, wat de discussie kort maakte en zeer positief was (dank!).

Nu dit advies uitgebracht is, gaat het SCZ-team met het vervolg aan de slag. Het is onze intentie om de huidige pilotomgeving te blijven aanbieden onder vergelijkbare condities (best-effort, grote updates met aankondiging vooraf). We zullen terughoudend omgaan met verzoeken voor extra pilots of specifieke ondersteuning, om zoveel mogelijk focus te houden op snelle realisatie van de productiedienst.

Als jullie vragen of opmerkingen hebben hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet, namens het SCZ-team,

Raoul Teeuwen

SURFnet | Productmanager Trust & Identity | Kantoren Hoog Overborch (Hoog Catharijne) | Moreelsepark 48 - 3511 EP Utrecht, NL | tel:+31887873496 | tel:+31641195989 | raoul.teeuwen at surfnet.nl<mailto:raoul.teeuwen at surfnet.nl> | www.surfnet.nl<http://www.surfnet.nl> | route: www.surf.nl/over-surf/contact-met-surf<https://www.surf.nl/over-surf/contact-met-surf>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://list.surfnet.nl/pipermail/projectscz-fiam/attachments/20190627/a892b4c3/attachment.html>


More information about the ProjectSCZ-FIAM mailing list