[ProjectSCZ-FIAM] Welke waarde heeft SCZ voor jullie? (ivm go/no go-vraag: wat kost het/wat brengt het op)

Raoul Teeuwen raoul.teeuwen at surfnet.nl
Mon Sep 10 14:48:21 CEST 2018


Ha allemaal.

Voor de mensen die beslissen of er een Go of No go moet komen voor de SCZ, is 1 van de (belangrijke) onderdelen uiteraard “wat kost het” en “wat levert het op”/”wat bespaart het”.

De mensen die nu met de SCZ bezig zijn, weten het best in te schatten wat ze (hopen/denken) te gaan besparen.

Als inspiratie de volgende input (met dank, want dat bracht me er toe dit aan deze groep te vragen):

“Ik zit in een team van 5 waarbij ieder teamlid één dag in de week "helpdesk dienst" heeft. Dat is een dagtaak en dan kom je nergens anders aan toe. Nieuwe accounts aanmaken, oude opruimen, public keys koppelen en autorisaties aanpassen is > 80% van dat werk en het is niet de meest favoriete klus hier. Wat begonnen is met HPC clusters bij 1 afdeling wordt nu in theorie instelling-breed aangeboden en we hebben inmiddels wel een paar groepen/onderzoekers van andere afdelingen, maar we doen niet veel aan promotie/zichtbaarheid, omdat het huidige handmatige account management niet schaalt en we het niet aan kunnen als de vraag groter wordt...

Het gaat gemiddeld om een handjevol verzoeken per dag, maar dat kost nu zoveel tijd dat je er dus al snel een FTE mee van de straat houdt.”

SCZ zal niet al het werk wat hier genoemd staat overbodig maken, en misschien wat nieuw werk genereren, maar de hoop is toch dat de SCZ flink kan besparen.

Als jullie een inschatting hebben van kosten nu en/of besparingen die je hoopt te bereiken (hoe concreter/onderbouwder hoe beter, maar met bv bovenstaand voorbeeld zijn wij heel blij).

Jullie input kan super veel bijdragen aan of besloten wordt dat we door kunnen met de SCZ.

Met vriendelijke groet,

Raoul Teeuwen

SURFnet | Productmanager Trust & Identity | Kantoren Hoog Overborch (Hoog Catharijne) | Moreelsepark 48 - 3511 EP Utrecht | tel:0887873496 | tel:+31641195989 | raoul.teeuwen at surfnet.nl<mailto:raoul.teeuwen at surfnet.nl> | www.surfnet.nl<http://www.surfnet.nl> | www.surf.nl/route<https://www.surf.nl/route>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <https://list.surfnet.nl/pipermail/projectscz-fiam/attachments/20180910/a20c5d29/attachment.html>


More information about the ProjectSCZ-FIAM mailing list